2023 – ajas rändamise ja neljakordse uue aasta vastuvõtuga aasta!

2023 oli meie elus juba teine päikeseaasta. Aasta, mil meie jaoks sügise- ja talvekülma ei olnud. Ok, ühe kuu jagu saime lund ka, sest detsembriks tuleme töö ja jõulude pärast Eestisse. Aga muidu säras kõrgel meie pea kohal juba teist aastat see imeline, kuldne ja soe päike! Ja me oleme tema olemasoluga järjest enam harjunud, järjest loomulikumad tunduvad meile pilvitud päevad, sinine taevas ja palmilehtede sahin ning krabin tuules. Kui esimene rännuaasta tundus nagu ilus unenägu, siis sel aastal nautisime seda juba kui meie uut reaalsust. Igal juhul võime nüüd kindlalt öelda, et selline eluviis sobib meile väga ja aitab veidi leebemalt suhtuda ka Eesti vihmastesse päevadesse ning talvekülma.

Tarieli kirjeldas meie elustiili väga tabavalt – elame nagu mingis Neverlandis. Me ei ole kuskil päriselt kohal, ei Eestis, ega ka välismaal ning see annab meile kummalise tunde, et liigume kuskil paralleeluniversumis. Sest kogu maailmas on probleemid, kindlas kohas elavatel inimestel on oma argimured ja probleemid, ka safiirsinise ookeani kaldal. Aga meie elame ühes paigas vaid kuu kuni paar ning liigume siis juba edasi. Tunne on justkui Neol Matrixis, kes on valinud punase kapsli ja näeb nüüd kogu maailma väljaspool tema harjunud reaalsust. Ainult et meie uus reaalsus on kohutava asemel imetore 😀

Ajal, mil elame Eestis, me justkui lülitume taas sellesse tavamaatriksisse, rutiin rahustab aju maha ja me elame nagu ikka. Loeme ja vaatame Eesti uudiseid jne. Ja meile tundub taas, et see ongi meie reaalsus. Aga üks võrse on meie südames kasvama hakanud ja selle kutse ei lase meil kunagi päriselt leppida vaid selle kohaga siin maailmas. Ning kohe kui pakime kotid ja astume lennuki pardale puhkeb süda õide ja meel tõttab kannatamatult uute maade ja seikluste poole. Eesti hallpilvine taevas, sompus ilm ja päevapoliitika jäävad hetkega seljataha, sest see, mis ootab ees on nii palju avaram.

Las pildid jutustavad meie aastast, kirjasõnas pole ma veel kõike kajastada jõudnud. Pool USA reisi ja Mehhiko on veel ootel 🙂

Jaanuar. Malaisia, Kuala Lumpur. Võtame vastu Hiina uusaastat ja saame teada, mis on lõvitants.

Veebruar. Vietnam, Ho Chi Minh.

Märts. Indoneesia, Bali, kohalik aeg – aasta 1945. Elame kolm nädalat minevikus. Võtame vastu Bali uusaasta ja tähistame Nyepit.

Aprill. Tai Kuningriik, Bangkok. Kohalik aeg – aasta 2655. Elame kuu aega tulevikus. Ja võtame vastu Tai uusaasta, pritsime vett Songkrani pidustustel.

Mai. Malaisia, Port Dickson

Juuni, juuli, august. Eesti, Tallinn, Tartu, Räpina

September. USA, New York

September, oktoober. USA, Chicago

Oktoober. USA, Los Angeles

Oktoober. USA, Las Vegas

Oktoober. USA, San Antonio

Oktoober, november. Mehhiko, Mexico City. Kohtumine oma kalli Pedrazade perekonnaga. Tõeline kojujõudmise tunne ja peale selle osaleme paljudel Surnute päeva pidustustel, millest oleme unistanud juba kaua aega.

Zacatlan de las Manzanas.

Atlixco.

Mexico City.

November. Mehhiko, Tulum. Kohtumine kallite Meriemi, Enrique ja Sabinaga. Ja samas koroona möllab taas.

November. Mehhiko, Cancun. Oma esimeses airbnb`s ööbimine. Armas kodutunne ja Mikal vanade sõpradega kohtumine.

Novembris sai Eestis valmis ka meie Lucky Laika uus sari – sodiaagiküünlad. See oli üks suur töö, millega tegelesime kokku kolm aastat ja eriti intensiivselt selle aasta suvel, mil töötasime Tarieli ja Mettega pakendi kallal. Suur hea meel on sellest, et see toode tuli välja just nii nagu me ette kujutasime ning sellest, et ka kliendid on selle hästi vastu võtnud.

Detsember. Eesti, Tallinn. Minu sünnipäev ja jõulud!

Siin on ka minu joonistustunnid – neid sai 2023 aastal 632 h. Varasemate aastate numbrid: 2022 – 513, 2021 – 475, 2020 – 803, 2019 – 382, 2018 – 228,  2017 – 333, 2016 – 550 ja 2015 – 490 tundi. 

– Pilte Lucky Laikale 33 tk, neist 2 Linnuikebaana sarjale, 13 uuele Sodiaagiküünalde sarjale, 18 Vanasõnade sarjale, neist omakorda 6 tellimustööd.

– Pilte Mikale 1 tk

– Pilte Olivia ja Tarieli koomiksile 14 tk

– Pilte Hooandjale 5 tk

– Pilte Aasiast, USA-st ja Mehhikost 7 tk (visandlikud akvarellid)

– Pilte vabalt 3 tk

Kokku: 63 tk

Mul on väga hea meel, et Lucky Laika Sodiaagiküünalde sari valmis sai. See on hoopis teistsugust joonistusstiili kui Lucky Laika Vanasõnade sari ning nii kihvt, et Mette Mari Kaljas minu pildid nii ilusasti vormistas ja mu joonistatud elementidest nende ümber nii hea terviku lõi.

Ilmus taas ka Lucky Laika kahe aasta kalender, seekord juba viies, juubeliväljaanne. Ja huvitav on vaadata, kuidas mu pildid ja seetõttu ka kogu kalender on veel erksavärvilisem, kui tavaliselt. Sellest otsekui kiirgab välja meie reiside kuldne päike.

Uuel aastal tahaks teha rohkem vabu ja lühiajalisi pilte. Mitu pilti on mul peas juba “valmis joonistatud”, tuleb vaid tõsta käsi, et need ka paberile panna.

Meie perele oli see aasta taas hea reisirütmiga aasta. Meid kimbutasid seekord reisil olles mõned tüütud tervisehädad, aga õnneks saime neile ka võõrsil olles hästi abi. Praegu peatume Eestis veidi pikemalt, sest on Mika koolikatsete aeg, püüame leida kooli, mis oleks nõus meie pere reisirütmidega arvestama ja siis saame taas soojusesse lennata.

Ilusat alanud aastat teile kõigile, kallikesed!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga